Transport en Logistiek

Transport en Logistiek

In de transport is het altijd de afweging van: Hoe krijg ik de goederen van A naar B, volgens afspraak en zo efficiƫnt mogelijk. Deze vraag houdt ons altijd bezig en dan vooral hoe we dit op de beste manier kunnen doen. Dus hoe zorg ik dat mijn klant tevreden is en maak ik zelf de beste afweging hoe mijn bedrijf dit uitvoert.

Meten is weten denken we dan. Toch is een veel gehoorde uitdrukking in de transport wereld “maar in de praktijk is het toch altijd anders”. Maar is dat ook werkelijk zo? Op basis van de ervaring die GSpro heeft, durven wij dit onderwerp niet zo zeer ter discussie te stellen, maar wel enige kanttekeningen bij te plaatsen. Waarom kijken we altijd naar de uitzonderingen en minder naar de overeenkomsten? Omdat daar vaak uw meeste winst te behalen is. Het is dan wel van belang dat alle onderdelen van het bedrijfsproces onder de loep worden genomen. Daar komt altijd een hoop kansen uit naar voren om de proces performance verder te optimaliseren. Dit geeft ons tevens de mogelijkheid om het verschil tussen de praktijk en de gemeten gegevens zo klein mogelijk te maken.

Gezamenlijk kijken we dus naar de punten in uw operatie die wellicht geoptimaliseerd kunnen worden. De ervaring leert ons dat er in de loop der jaren behoorlijk wat vaste patronen in planningen geslopen zijn, die tegenwoordig als vaste waarde aangenomen worden. Maar wellicht is het wel interessant om deze eens opnieuw tegen het licht te houden of deze nog wel zo gunstig zijn.