Warehousing

Warehousing

Het strategisch indelen van uw magazijn en de methode om uw voorraad bij te houden zijn slechts onderdelen van wat er komt kijken bij warehousing. Het optimaliseren van uw WMS (warehouse management system) om direct digitaal te communiceren met uw andere digitale systemen is van een cruciaal belang. Vaak is het zo dat deze systemen niet volledig overeen komen en er dubbele data wordt gegenereerd. Door professioneel deze data koppelingen te maken krijgt u een goed beeld hoe u kunt inspelen op rente, ruimte en risico. Ieder segment van uw bedrijf weet in 1 oogopslag wat de waarde van de voorraad is, hoeveel ruimte dit in beslag neemt en wat is het risico dat de organisatie hierover loopt.

WMS systemen(warehouse management system)

Warehouse management system beheert onder andere de locatie-indeling in een stellingmagazijn, handelt de orderstroom in de juiste planningvolgorde af en beheert de goederenstroom. Systemen als Sattstore, Sap mm, Qmts, Exact, Redhad/ Redprairie en Ifor hebben allemaal een andere manier van het verwerken van bedrijf- en goederengegevens. Deze of custom build systemen zijn het effectiefst als zij met alle onderdelen systemen van u kunnen communiceren.

GSpro optimaliseert deze systemen en integreert deze met de andere segmenten van uw organisatie. Nationaal en Internationaal.

Directed WMS

Een directed wms systeem is bijna altijd elektronisch. Deze methode forceert de gebruiker om een bepaalde volgorde van taken te volgen. Bijvoorbeeld door “truckterminals” of “handhelds”, “voicepicking” of “pickto light” worden factuurgegevens, douanegegevens en prestatie-indicatoren verwerkt. Vaak wordt dit in aparte systemen verwerkt, wat de koppeling tussen al deze systemen noodzakelijk maakt. GSpro optimaliseert en implementeert deze technieken en systemen in een logistieke omgeving om uw bedrijf logistiek soepel en met verminderde tijd en kosten optimaal te laten functioneren.

Assisted WMS Door het WMS ondersteunde volgorde van taakafhandeling

Dit is nog vaak een methode die werkt met papieren orderverzameling (pickkaartjes e.d.). Het systeem is ingesteld om in sommige gevallen de gebruiker te adviseren een bepaalde transactie uit te voeren Meestal moet toch een planner de sortering van de taken aansturen..

ABC –analyses

Een ABC-analyse van de voorraad, in- en verkoopproces of transportmethode helpt ons bij het maken van een indeling van het magazijn, of bij het identificeren van bottlenecks in uw logistieke werkproces.

Met ABC-analyse van het magazijn wordt meestal een indeling van de voorraad gemaakt naar omloopsnelheid van de goederen. De snel lopende artikelen worden dan aangeduid met A, minder snel lopende items met B en “langzaamlopers” met C. GSpro gaat net even verder door ook de omliggende processen mee te nemen in de prioriteitanalyse.

Veel warehousemanagers gebruiken deze methode om bijvoorbeeld de af te leggen afstanden in het magazijn te reduceren. Immers, als je de snel lopende producten vooraan legt en de langzaam lopende achteraan, leg je in het aanlever- en uitstuurproces en het orderverzamelen minder meters af, wat weer tijd en geld scheelt.

Het is meestal niet te doen om een ABC-analyse handmatig te maken. Daarom gebruikt GSpro verschillende analysesoftware en een unieke methode om voor elk bedrijf de beste oplossing te vinden.
Soms heeft een WMS-pakket al een analysefunctie ingebouwd. Deze kan dan via een menufunctie geactiveerd worden en deze informatie kan als extra input gebruikt worden in de analyse. Ook kan dit ingesteld worden om uw eigen prioriteitsanalyses te maken.

Magazijn herinrichting

Om een optimale inrichting van het warehouse te maken, passend bij het voorraadbeheer en het orderpatroon van de klanten, zijn er verschillende methoden die uw warehouse optimaal laat functioneren. Met deze methoden kan bepaald worden of er voor een afzienbare periode voldoende ruimte in het warehouse kan worden gewonnen die u nodig heeft.

Enkele van de diverse andere mogelijkheden om de opslagcapaciteit te vergroten zijn:

In sommige gevallen kun je artikelen compacter opslaan, waardoor direct ruimtewinst wordt geboekt. Maar ook het gebruik van andere mechanische hulpmiddelen kan vaak een capaciteitsvergroting tot gevolg hebben.
Bijvoorbeeld: palletopslag. Bij gebruik van normale heftrucks dienen de gangpaden minimaal 3,50 meter breed te zijn. Door misschien andere trucks te gebruiken kunnen de gangpaden bijvoorbeeld worden versmald. Zo passen dan meer stellingen in hetzelfde warehouse waardoor ruimte wordt gewonnen.

Maar het kan nog compacter: bij gebruik van smalle gangentrucks is het mogelijk de ruimte tussen de stellingen verder te verkleinen. Maar ook door onbemande apparaten te gebruiken kan de afstand tussen de stellingen nog minder ruimte vragen wat een aanzienlijke winst oplevert.
Ook is het in veel gevallen mogelijk ruimtewinst te krijgen door de hoogte van het magazijn optimaal te benutten. Of door het toepassen van geautomatiseerde opslagsystemen zoals kanalenopslag of doorrolstellingen met shuttles. In het algemeen geldt de stelregel: meer automatisering resulteert in een grotere capaciteit van het warehouse. GSpro berekent precies of u met deze technieken uw gewenste opslagruimte kan realiseren en hoeveel winst u daarmee behaalt.
Daarnaast kan er door bedrijfsprocessen te veranderen vaak ruimte worden gewonnen, bijvoorbeeld door leverfrequenties en ordergroottes te wijzigen. Vooral bij kleine bedrijven kunnen maatregelen op dit vlak veel extra ruimte opleveren.

Is Voice picking of barcode scanning iets voor u?

Is orderpicking met gebruik van een voiceterminal voor u rendabel?

Orderpicking is bovenal het kostbaarste proces in het magazijn. Met een voice picking systeem ontvangen en bevestigen de medewerkers via een voice terminal en headset in real-time picking instructies van het hostsysteem. Wat natuurlijk volledig geïntegreerd wordt met uw WMS, en business intelligence systeem.
Is barcode scanning iets voor u?

Veel magazijnen maken gebruik van barcodescanners. Het levert ook belangrijkste voordelen en een hogere productiviteit. Tevens reduceert dit systeem het aantal pickfouten. Er zijn echter veel meer redenen die deze technologie interessant maken. Hoeveel redenen heeft u nodig om voortaan barcodescanning te gebruiken?

Wat is voor uw bedrijf de beste oplossing? GSpro berekent het ROI voor u.

Voice picking Barcode Scanning
Hoge snelheidmeer snelheid in het warehouse. +++ ++
Minder foutenElke actie betekent een extra check +++ ++
Aanvullende informatie
veel extrainformatie over artikelen
++ +++
Real-time voorraadstandenBusiness intel. aanvulling +++ ++
VoorraadbetrouwbaarheidWerkelijke voorraad vs. administratieve voorraad +++ ++
Productiviteit meteninformatie die in het WMS wordt vastgelegd o.b.v.   productiviteit +++ ++
Operatie bijsturenTiming en order verwerking +++ ++
Tracking &tracinghele logistieke keten volgen. ++ +++